BMG
Stichting Bossche Milieugroep

Op de raadsavond Informeren & Ontmoeten van 4 februari 2019 heeft Arie Bijl namens de Bossche Milieugroep de youtube film gedraaid van Greta Thunberg met haar toespraak in Katowice. Hij kreeg applaus (van een deel van de raad). 

arie\

Op 11 maart stond Arie Bijl er weer:

Ik heb de aarde weer meegenomen, onze omgeving. Daar ging het gister 10 maart ook over op de klimaatmars, geweldig, in Amsterdam. Hartverwarmend met zovelen, maar ik werd wel drijfnat en dus ook koud.  40.000 mensen, zo is geteld,  liepen mee in vreselijk weer. Het mooiste spanbord vond ik GretaThunberg4president

Het NRC van vandaag kopte: ‘De burger die popelt om meer te doen, staat in de regen op de Dam . Tienduizenden Nederlanders lieten zondag in Amsterdam zien dat zij zich zorgen maken over het klimaat’.

Die klimaatmars is een prachtige opsteker voor de discussienota  die u op 19 maart gaat bespreken om de duurzaamheid te verankeren in ieder raadsvoorstel . 40.000 mensen juichen dit voorstel toe. U geeft dan lokaal vorm aan een leefbare aarde.

En ik mag u allemaal uitnodigen. Kom op maandag 1 april (geen grap) naar MiNC het milieucafe waar uw wethouder duurzaamheid Mike van der Geld zich laat horen en daar een nieuwe website presenteert. Die website heet Beat the Carbon. Je zou kunnen zeggen fossielvrij. Het is een ondersteuning van uw plaatselijke inspanningen. Maandag 1 april Verkadefabriek 20 uur. Gratis.